Rulourile exterioare sunt obiecte ce s-au folosit inca din trecut, insa nici in prezent nu si-au pierdut din popularitate.

Desi o mare parte din persoane tind sa creada ca acestea se folosesc doar pentru a impiedica patrunderea razelor solare in casa, in realitate, au mult mai multe avantaje.

Amplasarea rulourilor nu se face doar la case, ci si la apartamente, avand aceleasi proprietati tehnice.

Primele jaluzele au aparut cu mai bine de 1500 de ani in urma, in Grecia Antica, iar acest concept a fost preluat si dus la alt nivel in prezent.

Lemnul, aluminiul sau PVC-ul, toate aceste trei materii prime sunt des folosite pentru fabricarea rulourilor exterioare Cluj. Totusi, producatorii au precizat faptul ca aluminiul este cea mai buna varianta, deoarece isi pastreaza proprietatile mult timp, fara a avea nevoie de o intretinere speciala.

Razele solare nu au un impact favorabil asupra tenului nostru, dar nici asupra obiectelor ce se afla in aria lor de actiune.

Practic, daca in casa radiatiile solare sunt foarte intense, ele deterioreaza in timp pana si piesele de mobilier.

In aceasta situatie, avem nevoie de sisteme ce ne permit setarea nivelului optim de lumina, pentru a ne bucura de tot confortul caminului nostru.

Persoanele ce locuiesc la bloc se simt in permanenta monitorizate de privirile curioase ale vecinilor. Tesatura perdelelor este semitransparenta, deci se va vedea in casa, atat ziua, dar si seara, cand este aprinsa lumina.

Rulourile exterioare sunt opace si nu ofera intimitatea de care avem nevoie, chiar si la bloc, nu doar la case, cum obisnuiam sa credem.

Fereastra este legatura directa dintre interior si exterior, ceea ce inseamna ca este o cale facila de patrundere in casa. Infractorii sunt constienti de acest aspect, deci pot sparge sau demonta geamurile, daca acestea nu sunt securizate corespunzator.

De regula, rulourile exterioare Cluj se fac si la comanda, mai ales daca avem nevoie de o dimensiune anume. In acest fel, suntem siguri ca vom opta pentru sistem ce se potrivesc perfect cu elementele de  tamplarie existente.

Avem tendinta sa alegem nuantele rulourilor in asa mod incat sa se potriveasca cu acoperisul si cu usile, pentru a crea o armonie cromatica.

Daca rulourile din lemn necesita o mentenanta mai speciala, in cazul celor din aluminiu, tot ce avem de facut este sa le stergem periodic de praf si de alte impuritati ce se depun.

Rulourile se folosesc perioade lungi de timp, deci isi merita pretul de achizitionare, fiind sisteme rezistente la procesul de uzura.

Sa nu uitam ca acestea se plaseaza la exterior, deci sunt supuse procesului de coroziune, daca nu sunt fabricate din materiale dure si compacte.

Obloanele din lemn sunt specifice stilului nordic, fiind folosite inca din cele mai vechi timpuri, cand vine vorba de design-ul exterior.

Treptat, acest concept a fost implementat in majoritatea tarilor din lume, datorita avantajelor pe care le prezinta.

Concluzionand, rulourile ar trebui sa se regaseasca in orice locuinta, protejand geamurile exact cum se cuvine si impedicand spargerea lor de catre persoanele cu rele intentii.